מאפים מיוחדים לאפיה ביתית

מכל החושים שיש לבני האדם, חוש הריח הוא זה המעורר בנו געגועים, נוסטלגיה והמון תאבון. ריח של קפה שרק עתה נטחן, ג'ינג'ר מגורד, שוקולד מתחמם בסיר ולעניות דעתנו, ריח טוב מריחם של מאפים טריים אין. ריח מחזיר אותנו למקומות אחרים ותקופות רחוקות. ריח של בגט טרי יחזיר אותנו לחופשה בפריז וריח של סופגניות יגרום לנו להרגיש כמו ילדים, כשבחוץ יורד גשם ובבית דולקת חנוכייה. פחזניות ממולאות בפטריות או בצק עלים ממולא באגסים וקרם אגוזי לוז. בורקס או טארט לימון, לנו נדמה שכל דבר שנעטוף בבצק ייצא טעים.

לכל ארץ המאפים שלה: מלאווח בתימן וקלצונה בסיציליה. בארץ בורכנו במנות בצק רבות, תודות לעובדה שישראל היא ארץ מלאת מהגרים. אנו מביאים לכם שני סוגים של מאפים – אחד מלוח ואחד מתוק לארוחה טעימה על טהרת הבצק.

מאפה בצק עלים בסגנון הפרובנס

בצק עלים עדין, ארבעה קישואים צהובים וירוקים, פרוסים לפרוסות דקיקות, עגבניות שרי אדומות וצהובות חתוכות לחצי, חופן נדיב של עגבניות מיובשות, 3 שיני שום קצוץ גס, שמן זית, תערובת תבליני פרובנס הכוללת גם לבנדר, מלח ופלפל. מערבבים בקערה את כל המרכיבים. על תבנית אפייה מניחים נייר אפייה ומעליו את הבצק לפי הוראות היצרן. מסדרים את הירקות בצורה נעימה לעין ואופים על 200 מעלות כחצי שעה, או עד שהקישואים נצרבים והבצק מוכן. כשהמנה הנפלאה הזו מוכנה, פזרו מעליה עלי בזיליקום טריים. הגישו עם סלט, למשל סלט חומוס מונבט וירקות.

לחם בננות

לחם בננות הוא טעים גם עם הקפה של הבוקר וגם עם תה אחרי הצהריים. אפשר לארוז פרוסה ולקחת לעבודה או ללימודים. הוא משביע, טעים ובריא. שילוב של אגוזי לוז עם שוקולד הוא תמיד שילוב קלאסי שניתן לאכול ממנו ללא סוף.

הנה המתכון:

4 בננות בשלות
חופן אגוזי לוז
כפית סודה לשתייה
כוס מים רותחים
1.5 כוסות קמח
3 כפיות סילאן או סירופ מייפל
4 שורות של שוקולד מריר איכותי

קצצו דק את האגוזים ומעכו את הבננות היטב. ערבבו את כל המרכיבים מלבד השוקולד והקמח עד לתערובת אחידה. הוסיפו את הקמח, ערבבו ואז את השוקולד. הכניסו לתנור ואפו במשך 45 דקות על 180 מעלות. תנו ללחם הבננות לשבת לו בתנור לרבע שעה לאחר האפייה ואז להתקרר מעט לפני שחותכים לפרוסות ומגישים עם פירות טריים.